القيثارة
أهلا ومرحبا بكم معنا
بمنتدى القيثارة

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

القيثارة
أهلا ومرحبا بكم معنا
بمنتدى القيثارة
القيثارة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة

اذهب الى الأسفل

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Empty تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة

مُساهمة من طرف قيثارة النيل 2009-12-14, 11:50


[size=12]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
صباح الفل على عيونكم جميعاً
اليوم عملت لكم
تشيز كيك بالجلاكسى
المقادير بسيطة والوصفه سهله ومجرباها يجى 100 مره هههههههههههه
يلا أنتوا بس تابعونى
كل رد هيكون فيه صورة ومعاها الطريقه بالضبط
علشان ما تتلخبطوا وأنتوا بتنفذوها
وأكيد مش هسألكوا عن التقيم
بس هسألكوا عن الطعم ورأيكم فيها بعد ما تعملوها
يلا نبدأ بالمقادير
تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg
3 باكت بسكوت مارى الساده
1 كوب سكر بودرة
ا كيس بيكنج بودر
2 كيس فانيليا
نصف كوب دقيق
1 ملعقه قرفه مطحونه
1علبه دريم ويب أو نصف كيلو كريمة لبانى
2 علبه جبن كيرى 12 قطعه
يعنى المستخدم 24 قطعه جبن كيرى
6 بيضات الصفار لوحده والبياض لوحده
2 ملعقه سمن بلدى
2 شيكولاته جلاكسى
2 ملعقه عسل أبيض
2 ملعقه لبن بودرة
2 ملعقة نسكويك أو بودره الكاكاو
1 ملعقة زبدة
تابعونى فى الصور والطريقه واحده واحده

هتضربى البسكويت فى الكبه مع ملعقه سمن وملعقه نسكويك
وتفرشية فى الصينيه كويس وتحطيها فى الثلاجه لغايه ما تخلصى شغل الكيك
على فكره أنا مستخدمه صينيه بتفتح من الأجناب

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتضربى المقادير دى مع بعض كويس
1 كوب سكر بودرة
ا كيس بيكنج بودر
2 كيس فانيليا
1 علبه دريم ويب أو نصف كيلو كريمه لبانى
2 علبه جبن كيرى 12 قطعه
يعنى المستخدم 24 قطعه جبن كيرى
6 صفار بيض
نصف كوب دقيق

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتضربى بياض 6 بيضات ومعاه معلقه القرفه
لوحدهم

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتضيفى بياض البيض على الخليط الأول
وتضربيهم كويس

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتجهزى صوص الشيكولاته
2 شيكولاته جلاكسى
معاهم 2 معلقه عسل أبيض
و 2 معلقه لبن بودر و2 معلقه نسكويك
ومعلقه زبدة أو سمن لو مش عندك زبده
وتحطيهم فى طبق فى حمام مائى على النار وتقلبى

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتوزعى شويه من صوصو الشيكولاته على طبقه البسكويت الأول
تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

هتقفلى الصينيه بورق الفويل وتضعيها فى صينيه أكبر وفيها شويه ماء
علشان تعمل حاجز للنار فى الفرن والبسكوين ما يتحرق منك
وتضيفى الخليط فى الصينيه

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

بعد ما تضيفى الخليط تضعى شويه شيكولاته بشكل عشوائى على وجه الكيك
وتدخيها الفرن بعد ما يكون حامى قوى تهدى النار على أقل درجه وتدخلى الصينيه لمده ساعه أو ساعه وربع
ما تتهورى ولا تستعجلى وتفتحى عليها علشان تطلع حلوه

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

طلعتى الصينيه من الفرن
أتركيها تهدى خالص بره فى الهواء العادى الأول

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

بعد ما تهدى خالص وزعى على الوجه باقى الشيكولاته ودخليها الثلاجه
حوالى ساعتين على الأقل
علشان لازم تتاكل بارده علشان تقدرى تقطعيها صح

تشيز كيك بالجلاكسي من مطبخ القيثارة Jpg

[/size]
قيثارة النيل
قيثارة النيل
مديرة المنتدى
مديرة المنتدى

عدد المساهمات : 455

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى